Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

120Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου

και την παρουσία του Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, προκειμένου να γίνει η παράδοση των φορητών υπολογιστών και των αντίστοιχων εκτυπωτών στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που υλοποιεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και  πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων  να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος αρχικά ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο  Β, ως πρόεδρο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι η ανάγκη εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των Ενοριών είναι επιτακτική καθώς ζούμε σε ψηφιακή εποχή και η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της πραγματικότητας. Ακολούθως ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη για την γενικότερη προσφορά του στο Ι.Π.Ε. και ιδιαίτερα για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αλλά και για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη να έρθει στη Νάξο ώστε να είναι παρών στην παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και να ενημερώσει σχετικά τους Ιερείς. Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία και την ουσιαστική συνεργασία και στήριξη του και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, Συντονιστή  του Ι.Π.Ε στην Μητρόπολη Παροναξίας για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Έπειτα ευχαρίστησε τους ιερείς για τη συμμετοχή τους,  και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία του κόμβου και τα ανάλογα επιμορφωτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν για τους Ιερείς. Στο τέλος οι συμμετέχοντες Κληρικοί παρέλαβαν τον σχετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να τον εγκαταστήσουν στις Ενορίες τους.

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top