Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

DSC 2406

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε, ο εόρτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην γενέτειρα του Νάξο.

Την Παρασκευή 1-3-2024 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών στον Ιερό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου και με την συμμετοχή των Κληρικών του νησιού, των τοπικών αρχόντων  και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρχιμ. Αρσένιος Μελισιανός. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, προ του Ιερού Λειψάνου και του Επιτραχηλίου του Αγίου, εψάλησαν τα Εγκώμια του τιμωμένου. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και ακολούθησε Ιερά αγρυπνία.

 

 

Το πρωί της επομένης (Σάββατο 2-3-2024), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Ναξίων Αγίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της Νάξου και παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού», ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Γαβαλάς Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Προϊστάμενος του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Ερμουπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην πόλη της Νάξου. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανευτικής πομπής, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, τελέσθηκε η ακροτευλεύτιος Δέησις, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε κατάλληλα και ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και τους συνεργάτες τους για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, τους μετασχόντες Ιερείς του νησιού, τον παριστάμενο Βουλευτή Κυκλάδων κ. Μάρκο Καφούρο, καθώς επίσης και τους λοιπούς εκπροσώπους των Αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλους τους ευσεβείς Ναξίους, για την συμμετοχή τους στον εορτασμό της Μνήμης του Μεγάλου Τέκνου της Νάξου και ηγιασμένου Ιερέως Νικολάου του Πλανά.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top